Saneren van bronnen

Saneren van bronnen

Inliner

Indien de bronbuis beschadigd is kan in sommige gevallen een zgn. Inliner geplaatst worden. Enkele voorwaarden voor het plaatsen zijn o.a. voldoende capaciteit van de bestaande bron, voldoende diameter. Vooral het laatste is van belang: er dient weer een pomp van voldoende capaciteit geplaatst te kunnen worden en er dient voldoende ruimte te zijn om russen de bestaande bronbuis en de nieuwe buis filtermateriaal te storten. Inliners kunnen geplaatst worden van diverse materialen: PVC, HDPE of diverse kwaliteiten RVS. Ook combinaties van materialen zijn mogelijk.

Reparatiemanchetten

Reparatiemanchetten worden toegepast als er een kleine beschadiging in de bron aanwezig is. Een lekke mof verbinding kan op deze manier lokaal gerepareerd worden. Reparatiemanchetten worden met behulp van een packer en camera op de juiste diepte gebracht en vastgezet in de bron.
Reparatiemanchetten zijn in diverse diameters verkrijgbaar. De manchetten bestaan uit een RVS gewalst profiel met een speciale slotconstructie. Tijden het uitzetten van de packer sluit de slotconstructie steeds. Om het RVS profiel zit een EPDM afdichting. Als de manchet stak tegen de wand geperst is, zorgt de EPDM afdichting voor een gegarandeerde afdichting van de lekkage. De manchetten veroorzaken een iets kleinere binnendiameter van de bron. Veelal kan de pomp de manchet passeren en levert de vernauwing dus weinig of geen problemen. De meest gangbare maten heeft CTA Watertechnologie op voorraad om snel te kunnen handelen in geval van nood.

CTA Watertechnologie logo
CTA Watertechnologie
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright CTA Watertechnologie, Alle rechten voorbehouden
Voorwaarden | Privacy statement | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM